maanantai 13. kesäkuuta 2011

Jordgubbspaj

Det här är ett annat av mina beprövade favoritrecept.
Jordgubbarna går att byta ut mot nåt annat bär och om man gör dubbelsats kan pajen gräddas i långpanna och sen skäras i bitar.
Använd gärna ekologiska produkter :)

150 gram smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl speltmjöl/grahammjöl/havregryn eller nåt annat som ger lite tuggmotstånd
1 tsk bakpulver.

Rör smör och socker vitt.
Rör ner ägget.
Blanda ihop mjölen med bakpulvret och blanda ihop med smör-socker-ägg smeten.
Bred ut degen i en pajform eller nån annan form.

Till fyllningen röres föjande ingredienser ihop.
2 dl gräddfil
ca 1/2 dl socker
1 ägg
5 dl skivade jordgubbar
Jag satte dessutom med lite hackad limebasilika och det blev gott :)

Rör ihop fyllningen och spill den över bottnen.
Grädda i 175 grader ca 30 minuter.
Ät som sådan eller servera med vaniljglass eller vaniljsås :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti