maanantai 6. kesäkuuta 2011

Hemlagad jordgubbsglass

Efter dagens värme passar det bra med glass. Vad kan vara bättre än egen hemlagad glass, av egna produkter.
Det är enkelt att göra glass och det går bra även utan glassmaskin. Man kan röra om glassen ca 1 gång per halvtimme efter att man satt glassen i frysen för att förhindra att vätska sänker sej till botten.
Här kommer nu kvällen recept:

2 äggulor
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
2 dl grädde
5 dl färska jordgubbar=2,5 dl mos
socker enligt smak och tycke

Vispa äppulorna med vaniljsockret. Rör ner mjölken. Om det känns fel med råa äggulor i glassen går det bra att sjuda ägg/mjölkblandningen men det får inte koka. Låt svalna.
Vispa grädden.
Mixa jordgubbarna.
Blanda ihop alla ingredienser och häll över allt till glassmaskinen. Vänta 30 min och njut :)
Genom att välja ekologiska produkter kan du lätt göra din egen ekologiska jordgbubbsglass. Försök hitta det i butikerna ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti